Als u een leuk hondje ziet op onze website, wilt u natuurlijk weten hoe zo’n adoptieprocedure in zijn werk gaat.

1. Wij zullen na uw aanmelding via de website of via de mail contact met u leggen d.m.v. een mailtje of Whatsapp om een belafspraak met u te maken. Dus houdt uw mail/spam box in de gaten.

2. Daarna hebben we telefonisch contact en zullen we een aantal vragen stellen over de gezinssituatie, de woonsituatie en in hoeverre er tijd is om een hond te verzorgen. Zeker een pup heeft in de beginperiode veel zorg en aandacht nodig, dus een hele dag werken is te veel.

3. Wij hebben zoveel mogelijk informatie over het hondje van uw dromen. We zijn een kleine club en besteden veel aandacht aan research, we weten waar hondjes vandaan komen. Puppy’s worden opgevangen in ons Shelter of bij een foster in Griekenland en reisklaar gemaakt. Gedurende hun groei hebben we regelmatig nieuwe foto’s of video’s.

3. We stellen een adoptieovereenkomst op met daarin afspraken over de vergoeding en wat er verwacht wordt van u als adoptant en hoe wij achtervang blijven als er toch onverhoopt probleempjes blijken te zijn.

4. Als u een pup/hond geadopteerd heeft kunt u zich aanmelden in onze besloten facebook groep ‘geadopteerd van Monemvasia’ waar u samen met alle andere adoptanten kunt delen hoe het met de hond gaat. Ook is het leuk eventuele broertjes of zusjes te volgen.

5. We spreken een datum af wanneer de hond aankomt in NL. Gedurende de reis maken we een aankomst Whatsapp groep aan zodat iedereen betrokken is bij de spannende reis naar Nederland.

Pup/hond is dan volledig gevaccineerd, gechipt, ontwormd, en is in het bezit van een Europees paspoort. Tevens zijn ze voor de reis nagekeken door een dierenarts in Griekenland. Hondjes ouder dan 12 maanden zijn gesteriliseerd, want ons beleid is er op gericht voortplanting te beperken.

 

De adoptiekosten:

Hond €495,- (150 euro voor reservering en 345 euro restant te voldoen max. 7 dagen voor de aankomst).
Hond met leishmania  €425,-.
Mocht u een hond met leishmania adopteren, zijn er bij onze stichting de juiste medicijnen te verkrijgen, tegen een gereduceerd tarief.
Bij het adopteren van 2 honden tegelijk krijgt u 50 euro korting.
100 euro voor een actieve herplaatsing.
200 euro restitutie als de hond binnen 14 dagen retour komt bij onze stichting.

De prijs is inclusief de reis vanuit Griekenland naar Nederland.

Van de adoptiebijdrage verzorgen we tevens dat de 60 tot 80 honden die in de shelter verblijven gevoed worden maar ook de benodigde medicijnen, vlooienbanden etc. krijgen.